söndag 28 juni 2015

5 tips för ordning och reda i ditt hem

Så här i början av veckan känns det bra att starta med något som skulle kunna bli positivt för dig i ditt hem, din borg.  Få positiv energi strömma genom huset/lägenheten.

Har du någon gång känt känslan av att det inte känns riktigt bra i ditt hem, kanske känner du så just nu? Kan det vara att det någonstans i huset är oordning?  Det behöver inte vara en synlig oordning, det kan vara en låda som är helt åt skogen fylld med saker som du inte vet vad du ska göra med? 
Bara vetskapen om att ha denna stökiga låda kan kännas som en "blockering" som skulle vara skön att reda ut.  

Få de negativa energierna att lösas upp från den blockering de kan skapa. Följ nedanstående 5 goda råd mot en skönare och harmoniskare känsla i ditt hem:

Pinterest

1. Gör dig av med överflödiga prylar och sådant som du inte använder daglig dags, har du tagit fram något - plocka tillbaka det på samma ställe. Ge varje föremål en plats där de alltid återvänder när du inte använder dem.
2. När du tagit av dig något, häng eller lägg plagget där det ska vara med en gång. 
3. Sortera bort för mycket informationsmaterial, arkivera eller släng!
4. Sätt upp mål, börja städa på ett ställe. Städa inte för stora områden eller för många garderober på en och samma gång,  risken är att berget kan kännas för stort att ta sig över då - BELÖNA dig när du är klar!
5. Har du barn. Försök att lära barnet att varje leksak i rummet har någonstans att "bo". Låt ditt barn vara delaktigt, dessutom får det barnet att känna sig duktig ;)

All materia omkring oss består av energier. Enligt Feng Shui med för oordning i hemmet eller på kontoret negativa energier. Man kan bland annat känna stressad, trött och dränerad. Men kom i håg, sätt inte målen för högt. Det ska var överkomligt att organisera sitt hem.

Tids nog blir det bra :)
Lycka till! 

Inga kommentarer: