torsdag 22 oktober 2015

Föreläsning om Feng Shui som verktyg i ditt hem

Nu håller jag på att förbereda mig för mitt certefieringsarbete, den avslutande uppgiften för att bli färdig Feng Shui konsult. En del i detta är attv hålla ett föredrag, för mig är detta nytt och jag känner mig som "Bambi på hal is". Jag är inte ett dugg orolig att tala inför folk för det är jag van vid, jag är inte heller orolig att träffa och möta nya människor för det tycker jag bara är roligt!

MEN! Jag vill ju ha ett toppen föredrag i hopp om att vinna suspekta/pessimistiska och tvivelaktiga personers intresse för Feng Shui och att det faktiskt fungerar!

När jag använder mig av Feng Shui´s verktyg, tänker jag hälsa! Feng Shui´s verktyg fungerar på mig och jag vet att det fungerar för andra. Och det är den funktionen jag vill förmedla till andra.

En skön känsla alltså, det får mig oavkortat att kliva in i denna lägenhet och visa vad jag menar. Jag älskar detta kök! Här har de en skön balans mellan Yin och Yang. Den vita färgen och det raka linjerna skapar yang och det rundade snirkliga formerna i den öppna spisen och på vaserna som står på bordet ger Yin.


Det är en bra balans mellan elementen. Metallelementet ges i vaserna både till färg och form. Eldelementet från spisen och vattenelementet från kranen. Träelementet från blommorna i vasen och salladen i krukan och jordelementet från bordsskivan. 
Check!

Här har de placerat båda sofforna i kraftposition, Check!
Kolla in den super fina vägglampan!

Bilder är lånade här

Det integrerade fönster mellan kök och hall är ett ypperligt sätt att få in det naturliga ljuset i den annars troligen mörka hall. Här har de även skapat en smart lösning för att ha någonstans att sitta när man knyter skorna. Det gillar jag. Smarta lösningar som ger ett skönt intryck för ögat. Det jag skulle vilja ha in är ett träd som pricken över "i".

Visst är det så. När man bygger in funktioner i väggarna känns det på något vis som det tillhör huset mer än när man köper lösa möbelmoduler. Det ger på något vis en ren känsla.

Må väl denna sköna dag!
Kram


2 kommentarer:

Ekenäsliv sa...

Du kommer fixa det med bravur!
Jag hade mer än gärna lyssnat till dig:)
Ha en riktigt fin helg och tack för underbara bilder! Så vackert !
Kram Anna

Emely sa...

Å vad glad jag blir när jag hittade din blogg! Så fint hem du har! Jag har själv funderat på att gå kurserna i feng shui. Läser du på Nordic School of Feng Shui? Måste man verkligen hålla en föreläsning i sista delen? Huh, vad läskigt :)Ha en fortsatt fin kväll! :)