torsdag 17 september 2015

Att skapa ett stilleben med hjälp av Feng Shui

Att skapa ett stilleben är roligt och kan vara vackert eller betydelsefullt. Det kan handla om positiva minnen eller att man helt enkelt bara tycker om de man vill ha framme. När du samlar dina saker på ett ställe upplevs energin som samlad och balanserad och det skapar även ett vackert blickfång.

Välj endast ut de saker som faller dig i smaken allt annat sorteras bort. När du skapar ett stilleben med Feng Shui som verktyg ska du tänka på färgerna, formerna och motsatsförhållandet Yin och Yang. Man kan tillägga att jämnt antal saker i ett stilleben skapar yin som ger ett lugn.

Det kan vara bra att tänka på i ett hem om man t ex har ett stressat jobb eller om man har någon i familjen som av någon anledning behöver en lugn miljö i hemmet. Det kan vara ett barn eller vuxen med ett aktivt beteende, det kan också vara en person med oro, ångest eller demenssjukdom. Tänk på att samla energin och skapa ett lugn.

Här har vi ett jämt antal (4), dessutom lugnar den bruna färgen. Här ser man även att de har laborerat med högt mot lågt som trots det lugna skapar en dynamik. 

Detta stilleben har fått in alla element som man vill åt för att skapa en harmoni i sin hemmiljö.
Kontrasten högt mot lågt ( Yin och Yang) har de lyckats få in på ett fint sätt med den höga växten mot de låga på brickan. Hade tavlan inte funnits på väggen skulle det kunnat upplevas som om växten var för hög. 


I ett stilleben behöver inte allt vara placerat på ett bord eller en bänk. 
Bilder: Pinterest
Samla gärna ting på en bricka, det skapar ordning och känns balanserat, dessutom är det snyggt. 

Lycka till med ditt Stilleben :)
Kram

1 kommentar:

Ekenäsliv sa...

Tack för dina fina tips!
Jag har ett ställe i köket i en vitrindel där jag känner att jag aldrig får till det...
Får klura lite och ha dina tips med mig imorgon.
Är hemma o VABBAR så då kan man ju plocka lite med.
Ha en fin helg!
Kram Anna