tisdag 14 april 2015

Feng Shui - 5 tips om speglar

Speglar är vackert, det tycker i alla fall jag och det finns dessutom en uppsjö av ur snygga speglar på marknaden nu. Det är viktigt att spegeln helst hålls hel och ren då dess egenskap bland annat förstorar, fördubblar och reflekterar ljus. Spegeln aktiverar och balanserar även chi (energi) som rör sig i huset, den får chi att studsa och dirigeras om i olika riktningar.

Tänk på att en spegel reflekterar både det positiva och negativa i omgivningen beroende på var den placeras. Har du ett vackert rum och hänger upp en spegel i det rummet fördubblas det vackra :) och tvärt om!

Enligt Feng Shui finns en del saker man ska tänka på vid upphängning av speglar i sitt hem eller i en allmän miljö. Här kommer 5 enkla tips:

1. Ska spegeln användas till att faktiskt spegla sig i är det fördelaktigt att placera den i en passande höjd för alla som bor i familjen. Väljer man en mer avlång spegel är det inte lika svårt att anpassa höjden efter alla som önskar spegla sitt vackra ansikte eller sin out fit för dagen :) 

2. Du vill enligt Feng Shui inte ha ett sprucket spegelglas eller en spegel med patina. Tänk på att du vill få en klar och vacker bild av dig själv tillbaka, det är ditt liv du ser när du speglar dig.

3. Att placera en spegel mitt emot en dörr bör undvikas då chi från dörren studsar mot spegeln och direkt ut igen. 

4. Ha gärna en spegel i ett sovrum, formen bör vara rund eller oval, men placera den så att du inte speglar dig själv i den från sängen. Det kan upplevas obehagligt när och om du skulle vakna på natten och se konturer i spegeln. 


5. Undvik konkava eller konvexa speglar då dessa förvränger verkligheten. Enligt Feng Shui vill du se världen som den är och inte konstgjord. 
Samtliga bilder är från Pinterest

Lycka till !
Kram


Inga kommentarer: