Det känns grymt tillfredsställande och lyxigt att ha tillgång till bär och andra ätbara växter i trädgården, för oavsett hur mycket socker och godheter det än är i slutresultatet känns det på något sätt nyttigare att äta det man själv har odlat. Dessutom blir det godare också.
Min dotter kom inspringandes en dag och sa att hon ville baka en paj. Tid som jag hade (för jag har semester) började jag googla på en paj med knäckigt täcke, det var ICA Buffé som fick bjuda på inspirationen denna dag
Voliá, här är resultatet - och gott blev det!
Paj till ca 6 personer
Ingredienser
500 g rabarber eller andra bär
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen
Till servering
Vaniljglass eller vispad vaniljsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar