Nämligen en urgod müsli som du står dig längre på :)
Müsli A la Apelvi:
Sätt ugnen på mellan 100-150 grader (beroende på ugn vill jag tillägga)
1 långpanna
1 liter valfri havregryn
1 dl solrosfrön
1-2 dl pumpakärnor
1-2 dl hackade hasselnötter
1-2 dl hackade mandlar (finns ej med på bilden)
2 dl hackade valnötter
1 dl hela linfrön
russin
lite havssalt
honung.
Blanda allt i en långpanna med olivolja i botten, ringla honung ovanpå blandningen samt lite extra olivolja. Ställ in mitt i ugnen i ca 15 minuter, ta ut och blanda om och in i 5 minuter till. Se till att det inte blir bränt i botten.
Jag brukar sedan stänga av värmen och öppna luckan lite och låta plåten stå kvar.
Blanda i salt och valfri mängd russin eller annan torkad frukt.
Låt väl smakas ;)
Tjing.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar