måndag 14 december 2015

Bromsa energierna för ett harmoniskt hem

Hej hej.
Hoppas ni njutit till fullo av Luciafirande och tredje advent i helgen. Det har jag... :)

Vi har stora fönster här hemma och risken att få en rusande chi genom  hemmet finns MEN tack vare att vi har spröjsade fönster, bromsas energierna något. Efter som vi är många som förmodligen har ganska stora fönsterpartier på våra hem tänkte jag här tipsa er om hur man kan åtgärda detta.



 Som här tex ser ni att de har inte gjort särskilt mycket inomhus för att bromsa energierna, däremot har det placerat höga och stora krukväxter på utsidan av fönsterpartierna. Detta gör att energierna bromsas och flödet upplevs förmodligen som behagligt!


Här har de spröjs som jag nämnde tidigare. Fönsterrutorna är dock något stora för att känslan av rusande energi ska kännas bromsande. Här skulle min rekommendation vara en skir gardin eller lite större växter snett framför så att du ändå får in ljuset och inte skymmer hela fönstret, det är ju ändock vackra också :)

Studera bilden.....
Vad känner ni? Personligen känns det som man skulle kunna falla ner från kanten om man gick ut på avsatsen. Här uppstår en rusande chi som visserligen dämpas något av de stora krukorna utanför men inte tillräckligt. Tips, sätt upp ett staket på utsidan men åtgärda även insidan.

Samtliga bilder är lånade från pinterest 

Här är lite likadant som bilden ovan. Lite för stora fönsterpartier om man tänker sig inredning utifrån feng shuis teorier. Snyggt? ja visst men inte att bo där. Man kan riskerar att känna sig stressad.

Andra saker man kan tänka på även om man har lite mindre fönster är lampor, växter och gardiner.
Tänk dock att lagom är bäst så ni inte öser på nu;)

Lycka till med "tänket" kring era fönster.
Kram

1 kommentar:

Ekenäsliv sa...

Hej där!
Var o tittade på luciatåg i dotterns skola i fredags... Så himla stämningsfullt.

Vi har ju mycket fönster på vår glasveranda, men nu äntligen känner jag mer balans o harmoni där ute.
Möjligen ska jag byta en av växterna till en något högre på golvet...
Så skönt när man känner att det blir som man tänkt sig till slut.

Kram Anna